Hasi manuál terápia

  

A hasban elhelyezkedő szerveknél létrejöhetnek kisebb-nagyobb elmozdulások – gázosság, salak felhalmozódása következtében – melyek funkcionális rendellenességet okoznak.

 

Az epe és a hasnyálmirigy váladékainak pangása gátolja az emésztést, melynek következtében romlik a felszívódás, az anyagcsere. Az elmozdulások okozta funkcionális következtében, később szervi elváltozások jöhetnek létre. Pszichés tényezők, a stressz is okozhatnak hasi pangást. A kötőszövet, a tartószövet gyengesége is a vénák pangásával járhat együtt. 

 

A hasi manuál terápiát időben alkalmazva:

 

-          a szervek visszahelyezhetők ideális helyükre, ily módon –gyógyszerek nélkül- megelőzhetőek a morfológiai elváltozások

-          helyreállítható a vénás vérkeringés, könnyebb lesz a has, túltelítettség megszűnik, a máj több vért kap, tehát a méregtelenítés erősebb lesz

-          a nyirokrendszer aktiválódik, melynek következtében az ellen állóképesség javul

-          vesesüllyedésnél csökkenthető a vizelet gyakorisága.                                        Helyreáll a belső szervek munkája! 

A hasi manuál terápia javasolt a következő esetekben:

 

-          topográfiai elmozdulás, vénás pangás, hasüregi szervek keringési zavarai, gyomor-, bélpanaszok, anyagcsere probléma

-          gyomorhurut, nyombélgyulladás, gyomor, nyombélfekély, vékony – vastagbél gyulladás, feszültség

 

A hasi manuál terápiánál a has bőr felszín masszázsával együtt, a belső szerveket is masszírozzuk, tehát ez, az egész szervezet hason keresztül történő regulációs terápiája.

 

Bármilyen jellegű problémánál, mely a szervezetben uralkodó harmónia felbomlását jelenti, ajánlatos alapvetően ezt a terápiát alkalmazni, hogy a felszívódás normalizálódjon.

 

Az ezt követően alkalmazott gyógynövény terápiás, diétás javaslatok hatásfoka is lényegesen emelkedik.